Cine suntem

Agricover este un grup de companii ultraperformant în agribusiness-ul european, cu misiunea de a fi un generator de soluții inovatoare care transformă afacerile și viața fermierilor pe termen lung, precum și un motor al schimbării, creator de progres și prosperitate la scară socială. 

Agricover este participant major în agribusiness-ul din România. Pe parcursul celor peste 20 de ani de existență, Agricover a dezvoltat un model de business inovator și performant.

Prin abordarea sa vizionară a agribusiness-ului, Agricover stimulează performanța întregului domeniu și generează prosperitate socială la nivelul comunitații fermierilor români. Agricover dezvoltă ecosisteme digitale moderne care impulsionează progresul agriculturii românești, prin oferirea celor mai noi tehnologii digitale existente la nivel mondial.

Pe plan social, Agricover este angajat în pregătirea noii generații de fermieri tineri, profesioniștii care vor asigura schimbul generațiilor în fermele din România.

Agricover reunește, într-un portofoliu structurat, linii de business, soluții și tehnologii de ultimă generație care transformă afacerile fermierilor și, implicit, agricultura din România.

DE CE SĂ NE ALEGI

Agricover în cifre

Peste 9.900

de fermieri parteneri în portofoliul Agricover.

2.55 miliarde RON

venituri din vânzarea de inputuri agricole în 2022.

2.84 miliarde RON

valoarea brută a creditelor și avansurilor acordate. 

40 milioane EUR

emisiune de obligațiuni listate la Bursa de Valori București în martie 2021. 

Viitorul agribusiness-ului românesc

Agricover se poziționează ca un vector de dezvoltare și inovare în agribusiness-ul românesc. Având o strategie de specializare pe segmente de business performante, Agricover își concentrează eforturile și resursele pe dezvoltarea unor operațiuni sinergice, originale și puternic diferențiate. Toate acestea vor duce la accelerarea adoptării celor mai avansate tehnologii agricole de către fermierii români, cu sprijinul unor soluții de finanțare inovatoare și perfect adaptate specificului sectorului agricol.

Astfel, Agricover contribuie direct la creșterea performanței agriculturii românești și definește agricultura de mâine. În sprijinul acestei afirmații vine și parteneriatul strategic cu Clubul Fermierilor Români prin care Agricover sponsorizează anual programul Tineri Lideri pentru Agricultură, oferind burse de pregătire tinerilor fermieri.

Agricover şi-a propus să deservească fermierii români şi să le ofere soluţii personalizate, adaptate nevoilor lor, astfel încât aceştia să își poată consolida în mod sistematic şi sustenabil productivitatea, prin acces la tehnologii agricole performante şi la soluţii de finanţare adaptate specificului sectorului agricol.

  • Agricover este un vector de schimbare, generator de soluții inovatoare care transformă agricultura și viața fermierilor pe termen lung, creând progres și prosperitate la scară socială.

 

  • Agricover cultivă comunități prospere, aducând laolaltă soluții complexe și resursele de care fermierii au nevoie pentru a lua cele mai bune decizii.

 

  • Agricover plantează semințele următoarei generații de fermieri profesioniști, care vor ridica nivelul calității agriculturii românești și a întregii țări.

Istoria Agricover: De la Agri-BIZ la Agri-FIN la Agri-FIN-TECH

Peste 20 de ani de perfecționare a modelului de afaceri pentru satisfacerea nevoilor în continuă evoluție ale fermerilor.

  • Stabilirea operațiunilor de însilozare și de comerț cu cereale
  • Investiții în dezvoltarea mărcilor de ulei vegetal, a producției și a distribuției

Context:

Pre-aderare la UE

Fermierii sunt preocupați de accesul la piețe de desfacere pentru a-și comercializa producția obținută. Infrastructura de silozuri și comerțul cu cereale folosesc aprovizionării fabricii de ulei cu materii prime

Creșterea și transformarea (2007-2017)

  • Ieșirea din producția de ulei vegetal

Context: 

Integrarea în UE

Fermierii sunt interesați de accesul la tehnologii agricole performante, la finanțare specializată și pentru asigurarea accesului la piețe de desfacere.

  • Perfecționarea structurii corporative a grupului
  • Rafinarea modelului de business prin digitalizare
  • Lansarea unei noi linii de business pentru dezvoltarea de tehnologii de agricultură digitală pentru fermieri

Context:

Confirmarea unei poziții privilegiate în cadrul UE și pe piețele mondiale

Pentru fermieri devine o necesitate implementarea soluțiilor de agricultură digitală pentru a-și menține avantajul competitiv și pentru a răspunde cerințelor legislative privind protecția mediului, practicarea unei agriculturi sustenabile.